eXplore&more is een SSI erkend "Classified Diving Center".

Dit betekent dat in onze duikschool zowel personen met een beperking als hun duikbuddies een duikbrevet kunnen behalen.

Voor meer informatie over geplande opleidingen, contacteer ons. 

 

Wij zijn blij te kunnen melden dat SSI een update gedaan heeft van de SSI cursus Classified Diving. De nieuwe Instructeur Manual en een nieuwe goede beschrijving van de unieke skills voor de duikers met een beperking werden ge-update.

 

Het SSI Classified Diving programma is speciaal bedacht voor cursisten met beperkte mobiliteit. Dit programma geeft hen de mogelijkheid om te duiken met 1 of meer speciaal hiervoor opgeleide Classified Duikbuddy's of een Classified Duik Professional. Dit speciaal programma geeft personen met een beperking of een probleem met de motoriek, die goedgekeurd werden door een duikarts, de mogelijkheid om de "thrill" van het duiken zelf te ondervinden, eerst in een zwembad of in een beschermde omgeving en later in Open Water.

Dit SSI programma is speciaal ontwikkeld voor personen die misschien niet in de mogelijkheid zijn om de duikskills van een SSI Open Water Duikcursus uit te voeren. SSI Classified Duik Instructeurs zijn speciaal opgeleid om het Open Water Programma "aan te passen" aan de noden van de duiker met een beperking. Daarnaast zijn zij bedreven in het aanpassen van het duikmateriaal voor deze specifieke groep duikers zodat duiken voor hen ook mogelijk is.

De Classified duiker (duiker met een beperking) moet eveneens alle skills van het Open Water Programma afwerken, maar, gebaseerd op hun mogelijkheden, kunnen sommige technieken veranderen, en aangepaste hulp is toegestaan voor het uitvoeren van bepaalde skills. 

 

Korte inhoud van het Classified Diving programma:

- Er zijn 3 Classified Duik levels gebaseerd op het "kunnen" van de duiker:

  • Level 1: hij moet duiken met een gecertificeerde Classified duikbuddy
  • Level 2: hij moet duiken met twee (2) gecertificeerde Classified duikbuddy's
  • Level 3: hij moet duiken met twee (2) gecertificeerde Classified duikbuddy's en één (1) gecertificeerde Classified Duik Professional

- Het duikbrevet "Classified Duikbuddy" zorgt ervoor dat een SSI Stress & Rescue Diver of hoger gebrevetteerd mag duiken met een Classified duiker Level 1,2 en 3.

 

Het SSI programma Classified Diving is zoveel meer dan alleen maar het aanleren van aangepaste duiktechnieken. Dit speciale programma werd ontwikkeld om een netwerk van Classified Divers, Buddy's en Professionals te creëren, zodat iedereen kan genieten van de "kick van het scuba-duiken"!

Prijs: 579 €